Umów się na bezpłatną konsultację

Preposisjoner. Quiz o norweskich przyimkach

Spis treści

Czy pamiętasz nasz zeszłotygodniowy post o wyrażeniach enig om, enig i, enig med? Wydawałoby się, że to jeden przyimek, jednak różnica potrafi być naprawdę ogromna! Oswajanie się z preposisjoner to rzeczywiście temat na miesiące, jeśli nie lata – nie oznacza to jednak, że masz powody do jakichkolwiek obaw. Liczy się nie tyle wkuwanie wszystkiego naraz, co uważne obserwowanie ich w tekstach czy codziennych norweskich rozmowach. Dziś proponujemy Ci niezobowiązującą powtórkę w formie quizu. Zatem do dzieła. Lykke til!

Preposisjoner – sprawdź swoją wiedzę o norweskich przyimkach!

1.

…. vinteren skal hun begynne i barnehage.

A. om

B. i

C. til

2.

Hele klassen gleder seg … turen.

A. til

B. med

C. av

3.

Jeg brukte honning … stedet … sukker.

A. med, på

B. i, for

C. til, av

4.

Ingrid og Arne ble enige …. å selge bilen.

A. med

B. i

C. om

5.

Han er helt avhengig …. henne.

A. av

B. med

C. på

6.

Hva driver du .… nå for tida?

A. til

B. ved

C. med

7.

Du må ta tablettene fire ganger …. dagen.

A. i

B. om

C. på

8.

Jeg skal ringe …. taxi.

A. til

B. på

C. etter

9.

Hun har bodd i Trondheim …. 2 år.

A. for

B. i

C. til

10.

Barna våre er ikke store nok …. å delta i møtet.

A. for

B. på

C. til

11.

Lengter du … hjemlandet ditt?

A. etter

B. til

C. over

12.

Vi gledet oss …. de gode nyhetene.

A. med

B. på

C. over

13.

…. motsetning …. deg er jeg alltid forberedt!

A. i, til

B. ved, til

C. for, med

14.

Vi bestemte oss …. å reise alene.

A. til

B. for

C. på

15.

Det er ikke meg som har ansvar …. det.

A. for

B. på

C. med

16.

Jeg har ikke sett naboen min …. 3 måneder.

A. i

B. på

C. for

17.

Hun er nesten ferdig …. kurset.

A. i

B. med

C. til

18.

Vi kan ikke tvinge dem …. å hjelpe oss.

A. til

B. for

C. med

19.

Det er ikke så lett …. ham.

A. til

B. for

C. på

20.

Hva er størrelsen …. dette huset?

A. på

B. til

C. av

1.c; 2. a; 3. b; 4. c; 5. a; 6. c; 7. b; 8.c; 9. b; 10. c; 11. b; 12. c; 13. a; 14. b; 15. a; 16. b; 17. b; 18. a; 19. b; 20. a

Sprawdź poprzedni quiz z preposisjoner, aby utrwalić wiedzę!

Preposisjoner – Quiz o norweskich przyimkach.